⚜ Miss Punt ⚜
Weblog met humor, een knipoog, gedichten, fantasie en respect
Zoek op mijn log
Laatste reacties
Music Box



David Bowie & Bing Crosby - Little Drummer Boy/Peace on Earth


Jeff Wayne ft. Justin Hayward(zanger Moody Blues) - Forever Autumn(War of the Worlds)
Era - Ameno
Kate Bush - Wuthering Heights
Cock Robin - Thought you were on my side
Waterboys - Trumpets
Loreena McKennitt - Mysts of Avalon
Clouseau - Louise
Live - Lightning Crashes
Vonder & Bloom - Brilliance of You
D.C. Lewis - Mijn Gebed
Gerry Rafferty - Right Down The Line
Pink Floyd - Wish You Were Here
Robbie Williams - Advertising Space
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Bedankt !

Hier een snelle navigatie naar de diverse hulplogs, omdat ze in de categorie momenteel door elkaar staan:

Punt 2 uitleg 

Stappenplan vóór de migratie

Ik ben over; en wat uitleg

Voor- en nadelen op een rijtje van hier blijven

Stappenplan na de migratie en tips en tricks

Statcounter, Onestat en advertenties (HTML vakjes)

Lijst met vrienden

Tweeten en smoelenboekknoppen

Wegwijs in je beheer: Nieuw Artikel(tabblad inhoud)

Inhoud; nieuw artikel maken(dus logje)

Inhoud tabblad; Reacties

Vormgeving; je lay-out

Promotie; bekendheid van je log verbeteren

Instellingen; leuk, maar wees voorzichtig

Bugzzzzz (systeemfouten)

 

Ik ben ook maar een mens, kan niet alles tegelijk en ook ik kan me een keer niet lekker voelen. Ik doe graag moeite om te helpen, maar mijn ouders hebben me geleerd om voor gedane moeite, waar ik om gevraagd heb, te bedanken ... in elk geval even laten weten of iets gelukt is. Helemaal niets van je weer laten horen vind ik niet echt netjes !

Mocht je met je log er niet uitkomen en bijvoorbeeld een code toegestuurd willen krijgen, vul dan bovenaan de categorie Punt 2 Uitleg het formulier in, meldt wel je emailadres en ik mail je zo snel mogelijk terug met een antwoord indien nodig.

Halloooo !!!
Halloooo !!!
 
Meez 3D avatar avatars games
Welcome to my jungle/kitchen !

 

 
 
 
 
De mensen die hier komen, moeten ook nogal met een korrel zout genomen worden merk ik ... ik zelf trouwens ook, vandaar de zoutpot bovenaan in mijn advertentie
 
Buiten mijzelf om, heb ik ook nog drie vier drie lieve huisgenootjes:
 
 
8-5-1993
† 27-9-2013
 
Nina. Poes, meer dan 19 jaar oud en kwam bij mij in 1998. Prachtige lapjeskat met een heel eigen karakter, stoer en absoluut niet bang voor een beetje water of sneeuw ... echt een vriendinnetje geworden van me ...
 
1-7-1998
† 6-12-2016
 
Basil. Je-weet-wel kater en bij mij sinds 2008. Kwam bij me, toen hij al 11 was. Gewoon een geweldig lieve goedsul en allemansvriendje. Inmiddels ook een dikke knuffelkont ... mijn ventje
 
4-8-2005
 
Doodle. Ook een je-weet-wel kater en bij mij sinds augustus 2010. Hij was toen 5 jaar, jongste van het stel, maar helaas door verkeerd voedsel en een nare geschiedenis heeft hij geen tandjes meer, die functie hebben ... Hij is wel ontzettend lief en een nog ergere knuffelkont dan Basil ... kan er ook erg van genieten geknuffeld te worden of al het idee om geknuffeld te worden ... mijn casanova
 
 
Gizmo. Gizmo is een permanente logée. Sinds 22 juni 2011 heb ik met de buren de afspraak, dat hij gewoon zijn oude dag rustig bij mij kan doorbrengen, hij krijgt eten van me en een warm slaapplekje en de onvermijdelijke knuffels, waar hij ook enorm van kan genieten en zij zorgen voor eventuele dierenarts kosten. Gizmo heeft een erg zachtaardig karakter en de drie drukke hondjes van de buren pesten hem nogal. Hij zocht daarom mijn rustige tuin uit en kwam uiteindelijk steeds verder binnen, eerst stiekum, daarna openlijk. Hij is op dit moment een jaar of 14 en ook een je-weet-wel kater en sinds een paar maanden heeft hij HD(heup-displasie) Ik heb hem ook in mijn hart gesloten 
 
Helaas mocht de vreugde niet lang duren: op 8 juli 2011 is hij, door een vergevorderde leverkanker zo ziek geworden, dat de buren iom hun DA hem in hebben laten slapen
 
Geen reactie=geen vriendje
Ik hou ook niet van off-topic

Vrienden en handige links
Kan je even terugkijken:
Wereld Andersom (New Zealand)

Wereld Andersom  1,  2,  3,  4,  5,  6,  7,  8,  9,  10,  11,  12,  13,  14,  15,  16,  17,  18,  19,  20 en  21

Radio
 
Klik op de radio voor internet met alle radiostations
Statcounter

Weblog sinds: 2006-01-25
Recept Bojo

Geplaagd door een ex puntster op facebook, die van koken haar passie had gemaakt, had ik dapper besloten ook eens 1 van die lekkere, doch onbekende dingen te maken. Al even aanwezig als ze op Punt was, zo subtiel dwingend drong ze mij de bojo op. Ik had er nog een foto bij, maar jullie weten natuurlijk he-le-máál niet wat bojo is. Ha, en om jullie te plagen kan ik dat natuurlijk zo houden, maar zo gemeen ben ik niet.

Bojo is een koekachtige lekkernij, dat niet met gewone droge meel gemaakt wordt, maar met de geraspte wortel van een cassave. De textuur is daarom geheel anders als wat wij kennen.

Benodigdheden: Surinaamse keuken - Njang swietie

1 kg geraspte casave

1 blik cocosmelk 400 gram

100 gram gemalen droge cocos

1 afgestreken lepel kaneel

100 of 120 gram rozijnen

10 eetlepels suiker (225 gram)

2 eetlepels vanille essence

150 gram ongezouten roomboter (gesmolten)

1 glas halfvolle melk (250 ml)

2 a 3 snufjes zout (tussen de vingers)

2 geklutste eieren

twee eetlepels suiker

gesnipperde amandelen

(gekleurde muisjes indien gewenst) strooien op de bojo als die al gebakken is.

Ik ging dapper met de ingrediënten aan de slag en haalde bij de toko in de stad de geraspte cassave, ik haalde de cocosmelk, de essence en geschaafde amandelen en een aantal dingen had ik wel in huis, dus ik kon ! Even nog vragen naar de oventemperaturen bij Saskia ... enne ... krijg ik een compleet ander recept !! ... met iets andere samenstelling van ingredienten:

2 pakken geraspte cassave, ongeveer een kilo

200 gram geraspte cocos

250 gram suiker

1 ½ dl. melk

150 gram gesmolten margarine of boter

100 gr. blanke rozijnen

2 theelepels amandel-essence

2 theelepels vanille essence of 2 pakjes vanillesuiker

mespunt zout

1 eetlepel kaneel

gekleurde muisjes

 

Damn, ik had dus geen amandel essence, maar schaafsel enne ... wat moest ik nu met de cocosmelk ?? Antwoord van Saskia: de amandelen, die je over hebt, kan je er door heen doen. O ja, en ik weet van tevoren wat ik over heb ... duhh ! Ik kreeg wel netjes de temperaturen: eerste kwartier op 150 graden, daarna een uur of iets langer op 175 graden. De avond tevoren had ik de cassave al uit de vriezer gehaald(je koopt het bevroren), maar toen ik met de bereiding wilde beginnen, was het nog bevroren. Morgen dan maar, nu snap ik waarom de Surinamers zo laid back zijn ... komt door die bevroren cassave natuurlijk ! Afijn, de volgende dag verder dus ... was de rozijnen, maar ik had dus niet de blanke rozijnen ... ik heb gewoon de donkere gepakt en gewoon ook een heel pakje ... gewassen. Daarna las ik, dat ik allerlei ingrediënten door elkaar moest scheppen ... luchtig ... dus fluitend (not, ik deed maar alsof) schepte ik de cassave, cocos, suiker, kaneel, essences, melk en rozijnen door elkaar, gewoon met een grote lepel, want wie enigszins denkt aan mixen ... daar is dit te zwaar voor, daarom moet het ook lúchtig door elkaar geschept worden ... snappu ? Dan mag de gesmolten boter erdoor ... nu wordt het wel dusdanig vloeibaar, dat de mixer eraan te pas mag komen ...

Vet een bakblik in en bestrooi met meel. Schep daarna de smurrie, die je gemaakt hebt in het blik en bestrooi het met amandelschaafsel. Zet dit in het midden van de oven en bak het eerst een kwartier op 150 graden, daarna een uur op 175 graden. Om te kijken of het enigszins gereed is, pak je een sateprikker en steek die erdoor. De prikker mag wel nat worden, maar niet vies ... anders verleng je de baktijd met 10 minuten.

Wanneer je het uit de oven haalt, besprenkel je het geheel met de muisjes(sprinkels, zoals ook ijsjes in gekleurde sprinkels gedipt worden) Laat het even afkoelen en neem een stukje als het nog warm is: erg lekker, maar ook koud kan dit gegeten worden. Het geheel is erg machtig, neem liever eerst een kleiner stukje. Wanneer je over hebt, kan dit ook goed in porties ingevroren worden en dan per stukje naar behoefte ontdooit worden ... warm het eventueel op in de magnetron, als je het warm lekkerder vindt.

 


Reacties

Ans op 25-02-2013 16:19

Het zal vast lekker zijn, maar voorlopig begin ik er maar niet aan! 

Marjan op 25-02-2013 16:30

Het is idd echt heel lekker Ans ... de koek blijft door de cassave heerlijk vochtig ...

Loes op 25-02-2013 19:15

Ziet er goed uit. Het water loopt me in de mond.

 

Marjan op 25-02-2013 20:58

Loes, misschien herrinner jij je haar nog wel ... killah ;-) Ohw en mocht je willen, kom maar gerust aan voor een bakkie met bojo ...

Que ツ op 25-02-2013 22:49

Ik dacht al bij het eerste recept staat 2 x suiker,

maar dat is jammie,  ze nemen het hier wel is mee uit amsterdam bij een Toko die ze zelf bakt,  en daar naast zit een Turkse winkel en daar halen ze vershillende soorten Baklava,  ook zo lekker,

Marjan op 25-02-2013 23:27

Kende jij bojo al Que ? Baklava is toch een grieks dessert ? Schijnt mierezoet te zijn ... nog nooit gehad dus ...

Que ツ op 25-02-2013 23:41

Ja ik ken het al heel lang,  als we in Amsterdam Roti gingen eten namen we dat vaak als dessert met koffie er zijn ook verschillende soorten in net als de Baklava,  Baklava heb ik in Egypthe veel gegeten als dessert,  want in die landen nemen ze meestal koffie toe met zuks, maar het is van oorsprong turks dacht ik, zal het is op zoeken,  maar idd bij de griek hebben ze het ook hoor, we hebben wel is gehad dat de honing uit de doos liep,  maar erg lekker hoor ツ

Que ツ op 25-02-2013 23:43

ohw en Baklava hebben we wel is zelf gemaakt met dat filodeeg wat ik je toen vertelde,  maar Bojo nog nooit zelf gemaakt.

Que ツ op 25-02-2013 23:51

Als Bollie dit leest stapt die in de auto en rijd die nu nog naar Amsterdam ツ

Haba op 26-02-2013 14:31

Baklava ken ik wel uit Turkije, maar aangezien ik niet zo van zoet houd, heb ik maar een heel klein stukje geprobeerd. Je tanden vallen volgens mij spontaan uit je mond als je dat te veel eet.

Die Bojo lijkt me ook tamelijk zoet als ik het recept zo bekijk, dus ik ga er maar geen bakken.

Ben je weer terug Marjan? Of ga je straks weer weg tot punt helemaal in de puntjes is?

Loes op 26-02-2013 14:44

Killah zegt me wel wat, maar nooit contact mee gehad.

Als het om de hoek was, was ik wel stukkie komen halen. LOL

En kleine stukjes inderdaad.. ik ben ook niet zo'n zoetekauw.

2gether op 01-03-2013 22:44

Hey Marjan, ziet er fantastisch uit, mooi gelukt! Wel veel werk, maar ik ben ook geen 'bakster' moet ik bekennen. Nou heb ik er ook geen goeie oven voor. Dwz. de aangegeven temperatuur bij de ovenknop is vanished, weggepoetst in de loop der jaren. En toen het er nog opstond vond ik 't ook al een rot aanduiding. Niet goed over nagedacht destijds. Ik heb wel zo'n oventhermometer hoor. Maar eer dat je de juiste temp. hebt, heel gedoe.

Baklava kan heel lekker zijn, maar ik heb ook weleens hele vieze zoeter-dan-zoete gegeten, jègh. Maar een turkse baklava uit een goeie bakkerszaak vind ik heerlijk, honingzoet mm ;)

 

Fijn weekend! Annemiek

Dikke Mick op 07-03-2013 23:35

Baklava is een recept uit voormalig Joegoslavië, de streek dat nu Istrië heet.

Een heerlijk gerecht en wordt (misschien nu werd) daar vaak als ontbijt gegeten, heeerlijk!

Als deze Bojo ook zo smaakt dan laat ik de DHL wel even een taartje halen bij je hihihi...

Ziet er heel goed uit allemaal en ben ook benieuwd hoe je keuken er uitziet nadat je de Boo in gereedheid had, want ik weet nog hoe dat was na de Wafelmeeting, maar dat lag eerder aan jouw assisten toen dan aan jou, en de assistenten waren wij, ahum, sorry nog voor de rommel toen hahaha...

Nou, je bent iig weer lekker begonnen na je winterslapp, maar pas op: volgende week duiken we weer onder de min 5! En sneeuw komt er ook nog aan hoor...dus niet te luchtige kleding aan doen!

Dikke Mick op 07-04-2013 15:14

Hoi Marjan,

Hoest nu? De voorjaarstemperaturen zijn voor het eerst sinds wéken weer in de dubbele cijfertjes, net aan, maar toch dus we gaan ons weer lenteklaar maken, hihihi...Doe vooral nog klam aan en we merken wel weer wanneer je hier iets gaat doen, we verlangen er wel (een bietske) naar hoor...

Tonny Kruithof op 12-07-2013 10:00

Hoi Marjan , dat baksel ziet er wel lekker uit , hoop dat het ook goed smaakte want was nog een heel gedoe om het te maken snap ik uit je verhaal :-)

Jij bent ook al niet meer zo actief op punt zie ik ? Ik kan de gang ook nog niet krijgen hierzo , maar wie weet komt dat weer .

Fijn weekend alvast en lieve groetjes van

Tonneke

Marjan op 12-07-2013 23:12

Ik heb het megadruk, waardoor ik niet aan een heleboel dingen toekom ... mijn eigen huishouden al niet eens ... ik probeer aan het werk te komen, maar jongleer nu tussen 2 banen, ben daardoor ongeveer 12 uur per dag van huis, maar kom tot slot van rekening nog niet aan de benodigde uren .... ik ben ook vreselijk moe hiervan ...

Loes op 14-07-2013 11:40

Sjemig Marjan.. ik hoop echt dat je binnen kort iets vindt waar je gewone uren kan draaien, dit is slopend. :-(

Heb je wel uitzicht op een paar dagen vakantie/vrije tijd?

Loes op 14-07-2013 11:46

Nou zeg.. die spatie tussen binnen en kort heeft punt gezet... :p

Marjan op 14-07-2013 13:12

Duim morgen heel hard voor me, als het dan goed gaat, kan ik misschien een baan krijgen in een fabriek met gewoon 40 uur of zo ... en dan zeg ik beide rotbaantjes op ...(rotbaantjes, niet om het werk zelf, maar het weinige aantal uren en het misbruik, dat ze van je maken)

Loes op 14-07-2013 20:58

Ik ga voor je duimen!!

Que ツ op 14-07-2013 21:02

Ik duim mee,

Marjan op 14-07-2013 21:27

Dank jullie wel !

2gether op 07-08-2013 21:21

Hè gatver, that sucks! Twee baantjes en 12 uur van huis weg, geen doen eigenlijk. Is't nou gelukt met die andere baan? Ik hoop dat je nog vakantie hebt om weer 's gewoon lekker thuis te zijn? 

Groetjes Annemiek

rudo op 22-09-2013 17:48

ga hem zeker maken, foto volgt

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl