⚜ Miss Punt ⚜
Weblog met humor, een knipoog, gedichten, fantasie en respect
Zoek op mijn log
Laatste reacties
Music BoxDavid Bowie & Bing Crosby - Little Drummer Boy/Peace on Earth


Jeff Wayne ft. Justin Hayward(zanger Moody Blues) - Forever Autumn(War of the Worlds)
Era - Ameno
Kate Bush - Wuthering Heights
Cock Robin - Thought you were on my side
Waterboys - Trumpets
Loreena McKennitt - Mysts of Avalon
Clouseau - Louise
Live - Lightning Crashes
Vonder & Bloom - Brilliance of You
D.C. Lewis - Mijn Gebed
Gerry Rafferty - Right Down The Line
Pink Floyd - Wish You Were Here
Robbie Williams - Advertising Space
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Bedankt !

Hier een snelle navigatie naar de diverse hulplogs, omdat ze in de categorie momenteel door elkaar staan:

Punt 2 uitleg 

Stappenplan vóór de migratie

Ik ben over; en wat uitleg

Voor- en nadelen op een rijtje van hier blijven

Stappenplan na de migratie en tips en tricks

Statcounter, Onestat en advertenties (HTML vakjes)

Lijst met vrienden

Tweeten en smoelenboekknoppen

Wegwijs in je beheer: Nieuw Artikel(tabblad inhoud)

Inhoud; nieuw artikel maken(dus logje)

Inhoud tabblad; Reacties

Vormgeving; je lay-out

Promotie; bekendheid van je log verbeteren

Instellingen; leuk, maar wees voorzichtig

Bugzzzzz (systeemfouten)

 

Ik ben ook maar een mens, kan niet alles tegelijk en ook ik kan me een keer niet lekker voelen. Ik doe graag moeite om te helpen, maar mijn ouders hebben me geleerd om voor gedane moeite, waar ik om gevraagd heb, te bedanken ... in elk geval even laten weten of iets gelukt is. Helemaal niets van je weer laten horen vind ik niet echt netjes !

Mocht je met je log er niet uitkomen en bijvoorbeeld een code toegestuurd willen krijgen, vul dan bovenaan de categorie Punt 2 Uitleg het formulier in, meldt wel je emailadres en ik mail je zo snel mogelijk terug met een antwoord indien nodig.

Halloooo !!!
Halloooo !!!
 
Meez 3D avatar avatars games
Welcome to my jungle/kitchen !

 

 
 
 
 
De mensen die hier komen, moeten ook nogal met een korrel zout genomen worden merk ik ... ik zelf trouwens ook, vandaar de zoutpot bovenaan in mijn advertentie
 
Buiten mijzelf om, heb ik ook nog drie vier drie lieve huisgenootjes:
 
 
8-5-1993
† 27-9-2013
 
Nina. Poes, meer dan 19 jaar oud en kwam bij mij in 1998. Prachtige lapjeskat met een heel eigen karakter, stoer en absoluut niet bang voor een beetje water of sneeuw ... echt een vriendinnetje geworden van me ...
 
1-7-1998
† 6-12-2016
 
Basil. Je-weet-wel kater en bij mij sinds 2008. Kwam bij me, toen hij al 11 was. Gewoon een geweldig lieve goedsul en allemansvriendje. Inmiddels ook een dikke knuffelkont ... mijn ventje
 
4-8-2005
 
Doodle. Ook een je-weet-wel kater en bij mij sinds augustus 2010. Hij was toen 5 jaar, jongste van het stel, maar helaas door verkeerd voedsel en een nare geschiedenis heeft hij geen tandjes meer, die functie hebben ... Hij is wel ontzettend lief en een nog ergere knuffelkont dan Basil ... kan er ook erg van genieten geknuffeld te worden of al het idee om geknuffeld te worden ... mijn casanova
 
 
Gizmo. Gizmo is een permanente logée. Sinds 22 juni 2011 heb ik met de buren de afspraak, dat hij gewoon zijn oude dag rustig bij mij kan doorbrengen, hij krijgt eten van me en een warm slaapplekje en de onvermijdelijke knuffels, waar hij ook enorm van kan genieten en zij zorgen voor eventuele dierenarts kosten. Gizmo heeft een erg zachtaardig karakter en de drie drukke hondjes van de buren pesten hem nogal. Hij zocht daarom mijn rustige tuin uit en kwam uiteindelijk steeds verder binnen, eerst stiekum, daarna openlijk. Hij is op dit moment een jaar of 14 en ook een je-weet-wel kater en sinds een paar maanden heeft hij HD(heup-displasie) Ik heb hem ook in mijn hart gesloten 
 
Helaas mocht de vreugde niet lang duren: op 8 juli 2011 is hij, door een vergevorderde leverkanker zo ziek geworden, dat de buren iom hun DA hem in hebben laten slapen
 
Geen reactie=geen vriendje
Ik hou ook niet van off-topic

Vrienden en handige links
Kan je even terugkijken:
Wereld Andersom (New Zealand)

Wereld Andersom  1,  2,  3,  4,  5,  6,  7,  8,  9,  10,  11,  12,  13,  14,  15,  16,  17,  18,  19,  20 en  21

Radio
 
Klik op de radio voor internet met alle radiostations
Statcounter

Weblog sinds: 2006-01-25
Inhoud: Nieuw Artikel maken (dus logje)

 

Een nieuwe log maak je bij Tabblad Inhoud, bij Artikelen aan de linkerkant en dan "Maak een nieuw artikel". klik die aan en dan krijg je bovenaan de titel in te vullen in het balkje onder de bovenste rode punt. Daarna Tekst van artikel. In het grijze balkje zul je waarschijnlijk 1 rij icoontjes zien. Achteraan die rij zie je "Meer"; klik die aan en je krijgt de tweede balk eronder ook.

Per balk zal ik van links naar rechts gaan. Bovenste balk helemaal links krijg je het woord Media als je die aanklikt, krijg je een zwarte waas met een pop-up schermpje:

Hier kies je waar je plaatje vandaan komt, of dat je een YouTube-filmpje neer wilt zetten. Links kan je de foto gelijk van je camera uploaden, daarnaast kan de foto of het plaatje van je computer gehaald worden, de derde optie gebruik ik het vaakst, ik zet mijn plaatjes bij een andere host, zoals Photobucket en Imageshack en daar krijg je een url van ...; die plaats je in het vakje, wat komt als je afbeelding via link aanklikt, je ziet dan eerst de afbeelding om welke het gaat verschijnen, dat bevestig je en je foto of plaatje staat.

Om de grootte van je plaatje aan te passen mag je in het volgende veldje naar beneden scrollen
Nadat je je plaatje gekozen hebt, kun je 1 verder klikken, zie hieronder wat je dan te zien krijgt:


Klik op wat ik rood omrand heb en dan krijg je dit te zien:

Vul op de bovenste balk, die ik opnieuw rood omrand heb een getal in van 467 (logbreedte) of minder. De hoogte past je log zelf aan.

Je kan ook je foto of plaatje gewoon in je log zetten, dan er 1 keer op klikken, zodat er blokjes omheen komen en dan de hoek van het plaatje vastpakken met je muis en je plaatje kleiner slepen. Aangezien je log dan de verhoudingen tussen breedte en hoogte niet automatisch aanpast, kies ik voor de bovenstaande methode ...


Naast Media zie je Link .. met een ketting met 2 schakels. Als je nu een andere website wilt aanhalen, maak je de naam van de website in letters, dat maak je actief, klik je die schakels aan, kan je de url neerzetten en aangeven, of die link in een nieuw venster moet openen of dat jouw log mag verdwijnen. Iedereen wil natuurlijk, dat zijn/haar bezoeker nog een reactie nalaat en hoor je dus die site in een nieuw venster te laten openen. Daarnaast staat een zelfde stel schakels, maar met een bliksemschicht erdoor. Die is er gemaakt om links te verbreken. Dit is handig, als je bijvoorbeeld een stuk tekst van wikipedia kopieert en alle links, die er niet toe doen, wil je weg hebben. Op Punt 1 was het ook zo, dat alle links aangepast werden naar joouw log, en zo klopten al die links niet meer ... dan kan je ze beter weghalen en dat is makkelijker gemaakt.

Dan simpel tekstverwerking Bold, Italic en Underlined .. (vet, cursief en onderstreept)

Soms kopieer je iets, waar de andere tekstverwerker iets mee gedaan heeft, wat jij niet in je log wilt ... dan kan je Opmaak verwijderen met het gummetje ... nog nooit gebruikt, want ik schrijf mijn teksten zelf. Ik vermoed, dat je hiervoor de tekst eerst actief moet maken.

Naast opmaak verwijderen vind je 2 manieren om iets op te sommen. Wat vooraan komt, zie je daar staan, bijvoorbeeld puntjes (links) of cijfers(rechts)

Pagina-einde invoegen ... Geen idee, maar misschien leer ik ook nog wat. En ik leerde wat ! Klik  Als je veel tekst hebt, kan je met deze regel een soort voorpaginaatje maken en onderaan komt dan de knop "Lees meer" die dan aangeklikt kan worden, waarna de rest van je tekst ook zichtbaar wordt ... Tip: Zet een korte, uitnodigende tekst neer boven die regel, die wordt getoond op je voorpagina, verwijs naar was eronder staat, wat zo mogelijk nóg leuker is en mensen echt niet mogen missen ...

Onderste balk

Tekstverwerking: de tekst, die je neerzet, kan je vanaf de linkerkant naar het midden laten lopen en elke zin begint links, zoals mijn logjes allemaal zijn gemaakt, deze staat er ook standaard in. Daarnaast kan je tekst centreren, naar rechts laten gaan of net als een kranteartikel, helemaal laten verspreiden over de regel.

Lettertype en Tekengrootte lijken me duidelijk ... daarnaast bij de hoofdletter A kan je de kleur van de tekst per log selecteren.

Bij het oude logsysteem hadden we problemen met plakken vanuit word(tekstverwerkingsprogramma van MicroSoft) ... er kwamen overal enorme ruimtes tussen de regels .. eigenlijk is Word ook een 'web-site je' alleen publiceer je die niet, maar Word maakt automatisch een opmaak aan, van wat jij daarin typt. Vermoedelijk zal deze knop het makkelijker maken, maar zeker weten hoe het werkt, doe ik niet.

Dan Last, but not least: HTML ... veel mensen deinzen nu al terug, want HTML is zóóóóó moeilijk !! Helemaal niet, alleen soms kan je daarmee leuke dingen doen, want ik weet bijvoorbeeld hoe HTML werkt en zo kan ik zelf ook mijn kennis toepassen, waar Punt geen knopje voor heeft staan en dat weet ik dus beter, grappig he ?

Ik weet dus bijvoorbeeld, hoe je een stukje tekst kan doorstrepen, om brutale uitspraken wel te doen, maar een beetje te temperen, alsof je het niet zei ... en dat kan je wijzigen via HTML ... Als ik veel foto's achter elkaar wil plaatsen, weet ik ook hoe ik dat kan doen makkelijker via HTML, omdat ik anders tig keer Media moet aanklikken. Nu kan dat dan makkelijker in 1 keer, wel alle codes van de foto's erin plakken, maar zover zal ik even niet gaan, om jullie niet te verwarren. Neem deze knop voor kennis aan, mocht je een keer iets willen proberen, kan ik of iemand anders met een HTML code je daarbij helpen.

Dan kennelijk 1 ding waar velen aan voorbij fietsen: het opslaan. Allereerst gebruik je de knop naast het log "Opslaan", maar daarna krijg je nog een vraag:

Hier moet je nogmaals op de oranje knop drukken, want daarmee worden je email-alerts verzonden en je log komt ook op de voorpagina. Wil je 1 van beide niet, zou je volgens mij die op deze manier kunnen deselecteren. Dus nogmaals aanklikken, wat je niet wilt, en dan zou er achter geen geselecteerd meer moeten staan ...

Formulieren staan ook aangegeven. Eerst geen flauw idee wat ik me daarbij voor moest stelen, maar inmiddels heb ik er 1 in gebruik: Help me, heet dat formulier, te zien ergens onderaan de linkerkolom. Je vult daar je naam, emailadres in en ik krijg bericht. Ik wil dan in het onderste deel van je weten, wat ik voor je kan doen. Doordat je verplicht je emailadres invult, kan ik je via dat adres beantwoorden. Deze formulieren zijn handig, als iemand bijvoorbeeld privacy-gevoelige info moet doorgeven ... Niemand op de site krijgt het te zien, ik krijg een email.


Reacties

que op 24-09-2012 20:37

Haha ik heb geen verstand van HTML maar deze Digibeet Muts    kan dat ook ;-))

Marjan op 24-09-2012 20:43

Hahahaa Que, maar dit is toch leuk, als je dat kan ??

que op 24-09-2012 20:47

Maar ik doe het niet met HTML Ik steel het ergens ;-))

Marjan op 24-09-2012 20:50

Ik leer je nog wel HTML ... zal je dat gejat wel effe afleren ;-)

que op 24-09-2012 20:56

Ik ben al jaren zo, ik ben niet meer op het rechte pad te krijgen.

Marjan op 24-09-2012 21:11

Och heden ... maar ik ben ook niet voor 1 gat te vangen ... ik kan je alsnog wel wat HTML leren ...

Dikke Mick op 24-09-2012 23:25

Hoi Marjan,

Ik krijg alles door elkaar heen hier en kan amper de tekst lezen, kortom, ik kan niet goed reageren en lezen bij jou, komt dat nou door mij, door de nieuwe lay-out, door mijn computer of door iets anders?

Groets,

Dikke Mick

Tonneke op 25-09-2012 07:13
Jeetje Marjan wat een goede uitleg allemaal , hier kunnen digibeten zoals ik tenminste wel wat mee . Ik denk dat ik het maar even opsla dan kan ik het rustig op mijn gemak even lezen ( te tekst komt via de mial binnen zoals het op jou punt staat dus is makkelijk opslaan als er nog meer mensen zijn die dat willen doen !) Eigenlijk vind ik dat punt zelf al deze informatie voor ons moet neerzetten want er is niemand die voor 50 euro zo'n cursus gaat doen denk ik ? Ik wens jou een hele fijne dag ...ik moet zo weer naar de fysio ...3x per week nu dus kom bijna nergens aan toe pfff . Liefs Tonneke Ps kan je de gegevens die je moet invullen als je een reactie plaatst ook aanvinken zodat je niet telkens hoeft in te vullen ?
Onzeweg op 25-09-2012 08:29
Ha Marjan, Fijn zo'n uitleg, daar kom ik voor terug als het zover is. Jammer vandaag kan ik niet op mijn puntje! Ben benieuwd of anderen er wel op kunnen... Liefs Onzeweg
que op 25-09-2012 13:28

Nee bij jou staat nog geen vakje voor een vinkje,

maar webdev zei gisteravond dat ze dat vanaf toen zouden doen,  dus mss even zeggen dat ze dat bij jou ook nog moeten aanpassen,  ik krijg alleen geen mail binnen nog,

en er staat steeds queseraserasera bij mij bij,  ik mail je zo even als het mag.

que op 25-09-2012 13:55

Jaaaaaaaaaaaa het vinkje is er ;-))

Marjan op 25-09-2012 14:09

Jaaa, eindelijk mijn vinkje !! Ik heb je mail al beantwoord en ga nu doen wat ik schreef ...

que op 25-09-2012 14:11

Ja nu krijg ik bericht van je reactie ;-))

zou jij bij mij een keer wat willen zeggen,

kijken of die het nu bij mij ook doet.

Dikke Mick op 18-10-2012 14:34

Wat een goede uitleg alhier, Marjan, maar toch blijven er nog wat bragen betreffende de HTML, die ik dus gebruikte voor YT-filmpjes te plaatsen, kan dat nog op de oude manier dan?

Ik durf het bijna niet te proberen namelijk i.v.m. het er weer uitklappen misschien van mijn zo innig geliefd DM-Blogje...

Dikke Mick op 18-10-2012 14:34

bragen = vragen

Marjan op 18-10-2012 14:40

Weet ik niet Mick, gewoon proberen ... ze willen wel in de reacties met die code met de akkolades ...

Que ツ op 18-10-2012 14:45

Het kan ook nog steeds op de oude manier als logje hoor.

Que ツ op 18-10-2012 14:47

Alleen moet je het filpje niet boven aan zetten anders zie je de code op het portal ;-))  ik had het ff geprobeerd net ;-))

Marjan op 18-10-2012 14:48

Que, volgens mij deed Mick het niet met die akkolades, maar met de embed-code ...

Que ツ op 18-10-2012 14:50

Zal ff kijken of me dat lukt want dat gebruikte ik nooit,  dan moet je die aan klikken zeker

Que ツ op 18-10-2012 14:55

Nou hier snap ik dus weer niks van denk ik,  waar moet ik die code dan nu plakken

Que ツ op 18-10-2012 14:57

Hij wil niet selecteren zo  dan stopt die,

Dikke Mick op 18-10-2012 15:13

Om het filmpje erop te krijgen kopieer ik de adresbalk helemaal bovenaan, maar dan laat ie het filmpje helemaal bovenaan in mijn logje zien en dat wil ik niet!

Ik kan 'm ook niet verplaatsen daarna en tekst erboven zetten lukt ook niet, het filmpje houdt zich krampachtig aan de bovenkant van mijn loggie vast, wat nu te doen?

Via HTML op de oude wijze kan ook niet, errug jammer is dat, want dan had ik dat alvast lekker onder de knie gehad!

En hoe ik dan met HTML meerdere foto's sneller kan plaatsen is voor mij ook een raadsel, maar ja, we waren nu met het filmen bezig...pppfffff.....krijg het er warm van hiero, ffkes een truitje uit...

Que ツ op 18-10-2012 15:32

Mick ik kan wel tekst boven mijn filmpje zetten hoor,  kijk maar ff hij gaat nu over het portal 2,  of bedoel je dit niet ?

Marjan op 18-10-2012 16:49

Heb je dat gedaan met de url plakken in media Que ?

Marjan op 18-10-2012 18:44

Mick, ik denk dat ik hier niet meer aan vertiep, maar dat we dit even weer telefonisch moeten doen, want ik krijg op 3 verschillende maniere het filmpje goed onder de lees meer lijn ..

Que ツ op 18-10-2012 20:16

Marjan het kan met de URL plakken met Embed en met accoladws had ze alle drie geprobeerd,  maar denk da het makkelijks met de URL is voor Mick  denk ik hoor,

Marjan op 18-10-2012 21:32

Que, ik heb ze alledrie ook op het rol-log geprobeerd, zodat Mick kan zien, dat ze alledrie werken, alleen denk ik dat Mick echt iets door elkaar haalt ... Inderdaad die met de URL wil ik hem aanleren ...

Que ツ op 18-10-2012 22:17

Ik denk ook dat die wel iets verkeerd doet .

Mick wil zo als ik het begreep eerst het filmpje plaaten en mss wat plaatjes,  en dan de tekst er om heen schrijven,  en dat lukt niet helmaal boven aan zo begreep ik het,

maar ik heb het geprobeerd met alle 3 de mogelijkheden en het kon bij alle drie hoor,  je kan ook later nog weer een filmpje toevoegen of een plaatje ,,  je kan ook eerst beginnen bij lees meer,  maar ff je fantasie gebruiken dan kan je er veel mee,,

en idd denk dat voor Mick met de URL het makkelijkst is,  al zal die daar wel aan moeten wennen, want het is net een boer wat die niet kent vreet die niet he

Marjan op 18-10-2012 23:14

Nah, Mick mag mij bellen, ik tiep het niet nóg een keer uit :S Ik help hem wel een log maken, terwijl hij aan de telefoon zit ... Ik heb trouwens ook ontdekt, dat die media-methode ook een plaatje maakt op portal 2 en die andere twee niet ...

Ik ben benieuwd, maar het komt vast goed ... ook boer Mick zal wel moet'n  ;-)

Que ツ op 18-10-2012 23:44

Klopt van dat plaatje,  ik had er op het log Ti er een paar gezet van middag,  en die met de akolades gaf op het portal aan de rechterkant waar je het begin van de tekst van je log ziet een hele grote zwarte balk met heel groot de tube code, de anderen staan er nog maar die met die balk hebben ze denk ik weg gehaald,

komt zeker wel goed ,

ik ben een beetje flauw van alles ,  ik krijg bijna geen mail en ook niet van het hulplog, want loes zei daar wat tegen me,  nou njente, en er is ook geen hond meer daar,  ik ga nog ff slijmen hier ツdus sluit af nu,

slaap lekker straks,

Marjan op 19-10-2012 09:48

En die van betalende sites laten ze staan ... want ik heb al vaker die met die zwarte balken gezien ...

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl